Матео Беретини се класира за финала на Откритото първенство на Великобритания след като победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 6:0, 6:7 и 6:4 в първия полуфинал при мъжете.

Така Беретини, които е 9-ти в световната ранглиста стана първия италианец, достигнал до финала на Уимбълдън, както и общо третият тенисист от Апенините, достигнал заключителния мач на турнир от Големия шлем.

Двубоят започна равностойно, двамата си размениха по един гейм, а в третия Беретини пропусна три поредни точки за пробив и Хуркач отново поведе.

В последствие италианеца коригира началния си удар, направи първия пробив в мача, след което затвърди брейка и в крайна сметка спечели първата част с 6:3.

Втората премина изцяло под диктовката на Беретини, а честите грешки на Хуркач доведоха до загубата му на нула след 23 минути игра.

Беретини продължи да налага играта си в началото на третия сет, като спечели 11-ия си пореден гейм в мача. Хуркач обаче успя да прекъсне серията му и противно на показаното до момента, мачът започна да се играе точка за точка, като се стигна до тайбрек. Там полякът показа по-здрави нерви и го взе със 7:3.

В четвъртия сет Беретини направи пробив още в първия гейм и не до пусна изненада, печелейки го с 6:4, а с това и мача, продължил 2 часа и 35 минути игра на Централния корт.